Πρίν ξεκινήσετε!

Πρίν την διαδικασία της Συμβουλευτικής/ Ψυχοθεραπείας να γνωρίζετε ότι..

starting-line-imageσ

Καλό θα ήταν πρίν κάποια/ος αποφασίσει να ξεκινήσει Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία να έχει γνώση των ‘’κανόνων’’ της θεραπευτικής διαδικασίας!

Πρώτον: Η Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία δεν είναι σαν να πηγαίνεις μια ιατρική επίσκεψη, αυτό σημαίνει πως πρέπει να έχει Σταθερότητα, Συνέπεια και Συνέχεια προκειμένου να έχει απόδοση!

Δευτερον : Ο χρόνος έχει πολύ μεγάλη σημασία δηλαδή δεν είναι ρεαλιστικό σε καμία περίπτωση να περιμένει κάποιος να αλλάξει όλη του η ζωή με 2-3-4 συνεδρίες, οι αλλαγές θέλουν χρόνο… Σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ο ελάχιστος χρόνος που γίνεται η πρώτη σοβαρή αξιολόγηση της προόδου του συμβουλευόμενου σχετικά με τα ζητήματα που αντιμετωπίζει είναι κατ’ ελάχιστο οι 12 έως 15 συνεδρίες. Άρα εάν θελήσετε να μπείτε σε αυτή την διαδικασία πρέπει να  είστε έτοιμοι/ες  να »δώσετε» πρώτα στον εαυτό σας και κατ’επέκταση στον θεραπευτή σας αυτό τον ελάχιστο χρόνο! Οι περισσότεροι συμβουλευόμενοι που είναι αποφασισμένοι να κάνουν αλλαγές και ξεκινούν συνειδητά την διαδικασία παραμένουν σε ‘’θεραπεία’’ αρκετούς μήνες ακόμα και χρόνια.

Τρίτον : Η Σταθερότητα στις συνεδρίες είναι πολύ σημαντικό, οι συνεδρίες είναι σχεδόν υποχρεωτικό να είναι πάντα σε σταθερή ώρα και ήμερα  εκτός εάν υπάρχουν τεχνικά θέματα όπως υποχρεώσεις κλπ, στην αρχή της διαδικασίας καλό θα ήταν να υπάρχει εβδομαδιαία συχνότητα, αργότερα με την πρόοδο που σημειώνει ο καθένας σχετικά με τα θέματα του, μπορούν να γίνουν 15ήμερες ακόμα και μηνιαίες οι συνεδρίες

Η πρώτη συνεδρία πως είναι…

Η Πρώτη συνεδρία θεωρείται αναγνωριστική, γνωριμίας και αξιολόγησης. Διαρκεί όσο μία κανονική συνεδρία αλλά αντίθετα από μία κανονική συνεδρία χωρίζεται σε 2 μέρη, στο πρώτο μέρος  για περίπου 25 έως 30 λεπτά θα πρέπει να δώσετε μία μικρή περιγραφή του λόγου ή των λόγων που αποφασίσατε να κάνετε αυτή την πρώτη επίσκεψη στο γραφείο, μαζί θα δούμε τα θέματα που σας απασχολούν τι ακριβώς θέλετε να βελτιωθεί, αλλάξει κ.α . Στο δεύτερο μέρος αυτής της πρώτης συνεδρία εγώ πλέον θα εξηγήσω τους όρους, κανόνες και προϋποθέσεις της διαδικασία της Συμβουλευτικής / Ψυχοθεραπείας αναλύοντας πλήρως θέματα όπως διάρκεια, συχνότητες, τεχνικές λεπτομέρειες κλπ Στο τέλος αυτής της »ανάλυσης» έχοντας πλέον μία άριστη εικόνα για την όλη διαδικασία καλό θα ήταν να αποφασίσετε εάν θέλετε να ξεκινήσουμε ή όχι…