Πρίν ξεκινήσετε!

Πρίν την διαδικασία της Συμβουλευτικής/ Ψυχοθεραπείας να γνωρίζετε ότι..

starting-line-imageσ

Καλό θα ήταν πρίν κάποια/ος αποφασίσει να ξεκινήσει Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία να έχει γνώση των ‘’κανόνων’’ της θεραπευτικής διαδικασίας!

Πρώτον: Η Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία δεν είναι σαν να πηγαίνεις μια ιατρική επίσκεψη, αυτό σημαίνει πως πρέπει να έχει Σταθερότητα, Συνέπεια και Συνέχεια προκειμένου να έχει απόδοση!

Δευτερον : Ο χρόνος έχει πολύ μεγάλη σημασία δηλαδή δεν είναι ρεαλιστικό σε καμία περίπτωση να περιμένει κάποιος να αλλάξει όλη του η ζωή με 2-3-4 συνεδρίες, οι αλλαγές θέλουν χρόνο… Σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ο ελάχιστος χρόνος που γίνεται η πρώτη σοβαρή αξιολόγηση της προόδου του συμβουλευόμενου σχετικά με τα ζητήματα που αντιμετωπίζει είναι κατ’ ελάχιστο οι 12 έως 15 συνεδρίες. Άρα εάν θελήσετε να μπείτε σε αυτή την διαδικασία πρέπει να  είστε έτοιμοι/ες  να »δώσετε» πρώτα στον εαυτό σας και κατ’επέκταση στον θεραπευτή σας αυτό τον ελάχιστο χρόνο! Οι περισσότεροι συμβουλευόμενοι που είναι αποφασισμένοι να κάνουν αλλαγές και ξεκινούν συνειδητά την διαδικασία παραμένουν σε ‘’θεραπεία’’ αρκετούς μήνες ακόμα και χρόνια.

Τρίτον : Η Σταθερότητα στις συνεδρίες είναι πολύ σημαντικό, οι συνεδρίες είναι σχεδόν υποχρεωτικό να είναι πάντα σε σταθερή ώρα και ήμερα  εκτός εάν υπάρχουν τεχνικά θέματα όπως υποχρεώσεις κλπ, στην αρχή της διαδικασίας καλό θα ήταν να υπάρχει εβδομαδιαία συχνότητα, αργότερα με την πρόοδο που σημειώνει ο καθένας σχετικά με τα θέματα του, μπορούν να γίνουν 15ήμερες ακόμα και μηνιαίες οι συνεδρίες