Βίντεο

Δείτε μερικά ενδιαφέροντα Βίντεο

Festive brunette feeling sad at christmas

Η ‘’Θλίψη’’ των Χριστουγέννων…

Festive brunette feeling sad at christmas

Το άγχος των διακοπών προκαλεί θλίψη σε πολλούς ανθρώπους. Αυτή η περίοδος  του έτους είναι ιδιαίτερα δύσκολη, επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι δείχνουν τουλάχιστον χαρουμενοι και ετυχισμένοι χωρίς κανένα προβληματισμό… Είναι μια σειρά από πράγματα που προσθέτουν στην πίεση και δύσκολα συναισθήματα κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Οικονομικά. Δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα ή ο φόβος ότι δεν έχουν αρκετά για να αγοράσουν δώρα οδηγεί σε θλίψη και ενοχή. Το άγχος των οικονομικών δυσχερειών κατά τη διάρκεια αυτής της οικονομικής ύφεσης είναι συχνά συνοδευόμενο από ντροπή. Όταν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά για να γιορτάσετε οπως θέλετε μπορεί να αισθανθείτε μια δυσφορία.

Στρές. Για παράδειγμα, υπάρχει το άγχος των αγορών και ο προγραμματισμός οικογενειακών γεύματων και επισκέψεων

Μοναξιά.  Είναι γνώστό ότι ένα μεγάλο ποσοτό ατόμων ζει μόνο του, έτσι όταν όλοι είναι παρέα με την οικογένεια τους, φίλους και συναδέλφους, όσοι δεν έχουν αυτή την ‘’ευκαιρία’’ αισθάνονται τελέιως μόνοι..

Θλίψη. Η Περίοδος των γιορτών είναι η εποχή που συχνά έρχονται αναμνήσεις ενος προσώπου που δεν έιναι κοντά, για να γιορτάσετε μαζί και να περάσετε στιγμές χαράς

Αποξένωση. Ακόμα και εάν είσαι με την οικογένεια σου η φιλική παρέα αυτο δεν σημαίνει οτι δεν μπορεί να αισθάνεσαι μόνος/η, και ως γνωστόν μπορέι να νιώθεις μόνος με τις σκέψεις που σε απασχολούν ακόμα και με την καλύτερη παρέα..

Διαζύγιο. Εάν είστε πρόσφατα διαζευγμένη/ος, οι διακοπές μπορεί να σας υπενθυμίσουν τις πιο ευτυχισμένες φορές και να τονίσουν τη θλίψη σας. Είναι ιδιαίτερα δύσκολο για τα  παιδιά του ‘’διαζυγίου’’ που πρέπει να ισορροπήσούν ανάμεσα σε 2 διαφορετικές οικογένειες.

Λύπη. Πολλοί άνθρωποι βιώνουν συναισθήματα λύπης κατα τις άσχημες  καιρικές συνθήκες που επικρατούν κυρίως την εποχή των Χριστουγέννων, λόγω της μειωμένης φως του ήλιου, που ονομάζεται Εποχιακή Συναισθηματική Διαταραχή

Ικανοποίηση. Προσπαθώντας να ευχαριστήσετε όλους τους συγγενείς σας – να αποφασίσει τι να πάρετε, ποιον να δείτε, και τι να κάνετε – μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε ένοχοι, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε κατάθληπτικά συμπτώματα

Ορισμένα μέτρα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αντιμετωπίσετε την θλίψη των  διακοπών περιλαμβάνουν:
Κάντε σχέδια εκ των προτέρων, έτσι ώστε να γνωρίζετε πώς και με ποιον θα δαπανηθούν οι διακοπές σας. Η αβεβαιότητα και η αναβολή λήψης αποφάσεων προσθέσει τεράστια πίεση.
Μην αγοράζετε πράγματα που δεν μπορειτε να αντέξετε οικονομικά. Είναι πολύ πιθανόν αργότερα να το μετανιώσετε.

Βρείτε το χρόνο να ξεκουραστείτε και να ανανεωθείτε, ακόμη και μέσα από την πίεση του να γίνουν τα πράγματα γρήγορα και όπως πρέπει, Αυτό θα σας δώσει περισσότερη ενέργεια.

Προσπαθήστε να χαρείτε με ΄΄μικρά’’ πράγματα, μια βόλτα, ενα μικρό δωράκι για τον εαυτό σας, ενα χαμόγελο.

Comments for this post are closed.