Tα 10 μυστικά των ευτυχισμένων ανθρώπων..

Πως να ζήσετε ευτυχισμένη ζωή

Κωνσταντίνος Καρόπουλος Ψυχοθεραπευτής,10 μυστικά ευτυχισμένων ανθρώπων,πως να ζήσετε ευτυχισμένη ζωή

Η ευτυχία μπορεί συχνά να φαίνονται σαν να είναι καθαρή τύχη για κάποιους, αλλά ό,τι φαίνεται όσοι έχουν ΄΄κατακτήσει’’ την ευτυχία σε μεγάλο βαθμό έχουν θετικά συναισθήματα. Υπάρχουν κάποιοι συγκεκριμένοι τρόποι για να είναι κανείς ευτυχισμένος η τουλάχιστον όσο μπορεί να πλησιάσει εκει.

10  καθημερινές συνήθειες που θα βελτιώσουν την ζωή σας είναι:

1 – Eυγνωμοσύνη για όσα έχουν και όσα έχουν πετύχει μέχρι σήμερα

Η εστίαση σε πράγματα για τα οποία είμαι ευγνώμων, φαίνεται συχνά σαν μια ανόητη και ψεύτικη ιδέα. Είναι δύσκολος ο δρόμος προς την ευγνωμοσύνη. Σε μία δύσκολη φάση της ζωής δεσμευθείτε με τον εαυτό σας και δημιουργήστε μια καθημερινή λίστα με πράγματα που είστε ευγνώμων ως ένας τρόπος για να απομακρυνθείτε αρχικά από το δύσκολο που νιώθετε.

2 – Στην απόλαυση της ‘’παρέας’’του εαυτού μας

Οι ισχυροί κοινωνικοί δεσμοί είναι το κλειδί για τα καλά συναισθήματα, αλλά ένα πραγματικά χαρούμενο άτομο μπορεί επίσης να είναι καλά και μόνο του. Η μοναχικότητα και ο ελεύθερος χρόνος είναι μια καλή ευκαιρία για να χαλαρώσετε, να κάνετε πράγματα που θέλετε να κάνετε μόνοι μας, να μαζέψετε ενέργεια για επιστρέψετε και να ασχοληθείτεμε τον κόσμο και τους ανθρώπους στη συνέχεια. Η μοναχικότητα σε υγιείς δόσεις δεν χρειάζεται να σημαίνει απομόνωση..

3- Στην ειλικρίνεια

Τα ψέματα μπορεί να παρέχουν μία βραχυπρόθεσμη ανταμοιβή, αλλά είναι ένας περίπλοκος και μη γνήσιος τρόπος ζωής σε τακτική βάση. Ενα ψέμα πάντα στο τέλος θα δημιουργήσει στο άτομο που το είπε άγχος, φόβο μήπως βρεθεί η αλήθεια και την ανάγκη να διατηρηθούν οι περίπλοκες ιστορίες με συνεχή ψέματα.

4 – Στη διασκέδαση

Η δουλειά είναι προφανώς απαραίτητη για τη ζωή, αλλά οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι σχεδιάζουν τακτικά και κάνουν πράγματα απλά για διασκέδαση και για να γεμίζουν οι ίδιοι. Βρίσκουν χρόνο για τα χόμπι και τα επαγγέλματα μόνοι τους ή με την οικογένεια και τους φίλους και βρίσκουν χρόνο για να περάσουν τις ώρες τους ευχάριστα μακριά από τις επαγγελματικές υποχρεώσεις και τις δουλειές.

5 – Στον ξεκούραση (ύπνο)

Ο ύπνος είναι μία αδιαπραγμάτευτη ανάγκη του ανθρώπου που πάρα πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να διαπραγματευτούν. Ο μέσος ενήλικας χρειάζεται επτά έως εννέα ώρες ύπνου κάθε νύχτα για την υγεία, την απόδοση και την ασφάλεια στις καθημερινές δραστηριότητες. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να προκαλέσει απο μικρές εώς μεγάλες περιπλοκές.. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι μια βασική συνήθεια τους είναι ο καλός ύπνος.

6 – Στη δύναμη να συγχωρούμε

Οι μνησικακίες εξαντλούν και προκαλούν θλίψη ανεξαρτήτως λόγου και όταν τις ξεπερνάτε δημιουργείτε ένα θαυμάσιο χώρο για την ελευθερία και την ευτυχία. Δεν είναι πάντα εύκολο να συγχωρεί κανείς και αυτό δεν σημαίνει πάντα ότι μας άρεσαν οι συνθήκες που μας φέρθηκαν. Αλλά αν υπάρχει ένας τρόπος για να το κάνουμε – από μόνοι σας ή με τη βοήθεια από ειδικούς ψυχικής υγείας – αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να εγκαταλείψετε τις παλαιές βλαβερές καταστάσεις και να ανοίξετε τον εαυτό σας για να γράψει μια νέα, πιο ευτυχισμένη ιστορία.

7 – Στη βοήθεια προς τους άλλους

Το να βοηθάς τούς άλλους είναι μια από τις ωραιότερες πράξεις που μπορείς να κάνεις, Όταν ένας φίλος – γνωστός έχει μια ανάγκη καλό θα ήταν να προσφέρεις την βοήθειά σου εάν φυσικά μπορείς, πρέπει να θυμόμαστε πάντα, μεγαλύτερη χαρά παίρνει αυτός που δίνει βοήθεια παρά αυτός που την λαμβάνει.

8 – Στην απόλαυση της εργασίας

Οι ενήλικες έχουν την τάση να δαπανούν πολύ χρόνο στην εργασία. Σκεφτείτε όσους γνωρίζετε οι οποίοι πραγματικά απολαμβάνουν αυτό που κάνουν. Οι άνθρωποι που είναι πιο στεναχωρημένοι στη δουλειά είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα είναι στενοχωρημένοι και εκτός αυτής.. Γι’αυτο όσο μπορείτε απολαύστε την δουλειά σας.

9 -Στις ποιοτικές σχέσεις

Έρευνες δείχνουν ξανά και ξανά ότι οι ισχυρές προσωπικές σχέσεις είναι το κλειδί για την ευτυχία, περισσότερο από το εισόδημα, τη φυλή, την ηλικία ή το φύλο. Οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι έχουν ανθρώπους στη ζωή τους – συντρόφους, παιδιά, φίλους, συναδέλφους και εκτεταμένη οικογένεια – οι οποίοι παρέχουν σταθερά αμοιβαία υποστήριξη, συντροφικότητα και κοινωνικές δραστηριότητες.

10 – Στην πίστη για κάτι πιο μεγάλο από την καθημερινότητα

Οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι βρίσκουν νόημα στη ζωή τους σε ένα μεγαλύτερο σκοπό από την καθημερινότητα. Τα άτομα που έχουν έναν μεγαλύτερο στόχο -σκοπό έχουν την τάση να είναι πιο ευτυχισμένα. Ονειρευτείτε..