3 Ενδιαφέροντα Δεδομένα για τα Όνειρα..

Τι σημαίνουν τα όνειρα μας

Καρόπουλος Κωνσταντίνος Ψυχοθεραπευτής Αθήνα, ψυχοθεραπεία αθήνα, δεδομένα για τα όνειρα,τι σημαινουν τα ονειρα μας

  1. Εάν τα όνειρά σας έχουν χρώμα, εξαρτάται σε μεγάλο μέρος από το είδος της τηλεόρασης που παρακολουθήσατε ως παιδί

Οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα αναφέρουν ότι ονειρεύονται με χρώματα, αλλά αυτό δεν γινόταν πάντα. Στο κοντινό παρελθόν οι άνθρωποι ονειρεύονταν μονοχρωματικά!

Η διαφορά αυτή φαίνεται να δημιουργειται από τον τρόπο που τα μέσα ενημέρωσης επηρεάζουν τα όνειρά μας. Σήμερα οι άνθρωποι μεγάλωσαν βλέποντας έγχρωμη τηλεόραση, με σύγχρονους υπολογιστές και διαδραστικά κινητά ,ενώ όσοι παρακολούθησαν ασπρόμαυρη τηλεόραση ως παιδιά εξακολουθούν αρκετές φορές να βλέπουν όνειρα σε ένα σημαντικό μέρος της ζωής σε μονοχρωματικό κόσμο. Ακόμα υπάρχουν αναφορές για ανθρώπους που ονειρεύονται κατα περίπτωση σε άσπρο και μαύρο αποκλειστικά

  1. Ένα απο τα πιο κοινά όνειρα, ότι σε κυνηγούν

Τα όνειρα είναι κάποιες περίεργα, αλλά δεν είναι πάντα μοναδικά. Ορισμένα είδη ονείρων επαναλαμβάνονται, κάποια από αυτά είναι πως σας πέφτουν τα δόντια ή να είστε δημόσια γυμνοί, να βρίζετε άσχημα κάποιον/α είναι πολύ συχνά. Ένα από τα πιο κοινά όνειρα είναι αυτό που κάποιος η κάτι σας καταδιώκει.

Ένας λόγος που αυτά τα όνειρα είναι τόσο συχνά είναι ότι σχεδόν κάθε είδους αγχωτική κατάσταση μπορεί να τα προκαλέσει. Για παράδειγμα, μία πρόσφατη μελέτη στα όνειρα των  χρηματιστών μετά από μια πτώση των αγορών διαπιστώθηκε ότι ήταν συχνό φαινόμενο να ονειρεύονται ότι τους κυνηγούν η ότι πέφτουν απο μεγάλο ύψος όπως κάποιο κτήριο.

  1. Τα όνειρα είναι τόπος έκφρασης των καταπιεσμένων σκέψεων.

Αναγκάζοντας τον εαυτό μας να ξεχάσει κάτι δεν είναι πολύ εύκολο.

Με περίεργο τρόπο οι καταπιεσμένες σκέψεις εμφανίζονται μέσα από τα όνειρα. Όσο μεγαλύτερη προσπάθεια κάνετε να μην σκέφτεστε κάτι, τόσο πιο πιθανό είναι η συγκεκριμένη σκέψη να εμφανιστεί σαν όνειρο

Επίσης είναι πολύ κοινό φαινόμενο το βράδυ στον ύπνο να ονειρευόμαστε κάτι σχετικό με αυτά που συνέβησαν μέσα στην ήμερα, μια συνάντηση έναν τσακωμό, ένα φαγητό κλπ.